Co jakiś czas śledzę newsy o Clashu II, zwłaszcza wtedy gdy mi się przypomni, bo ten rok jest jakiś dziwny i generalnie brakuje mi czasu na wszystko to czym chciałbym się zająć.
W każdym bądź razie muszę przyznać z ręką na sercu, że przez długi czas byłem bardzo sceptyczny jeżeli chodzi o ten projekt i powątpiewałem nawet w jego powstanie, bo początkowo szło jak krew z nosa, informacje były bardzo ogólnikowe, firma odpowiedzialna za jego powstanie również budziła mieszane odczucia wśród graczy i inwestorów, a potem jeszcze przyszła pandemia COVID-19 i prace nad grą przesunęły się w czasie.
Teraz jednak kiedy gra nabrała realnych kształtów, co rusz pojawiają się jakieś nowe screeny, powstał oficjalny teaser, pojawił się pierwszy utwór muzyczny z gry, a samą grę można już przedpremierowo zakupić to muszę jednak uderzyć się w pierś.
Na razie jeszcze wolę poczekać na jakieś grywalne demo lub pierwsze recenzje w czasopismach branżowych zanim podejmę decyzję o zakupie, choć bardzo bym chciał żeby gra okazała się być sukcesem, więc trzymam kciuki za ten projekt, bo póki co zapowiada się ciekawie.