Witam wszystkich jestem tutaj w miarę nowy
Od pewnego czasu zabieram się za napisanie Clasha - od zera w c++. Zacząłem już pracę nad projektem, wszystko idzie powoli, ale do przodu! (niestety studia zajmują mi dużo czasu...). Akurat dzisiaj odkryłem to forum, jestem mile zaskoczony że tak wiele osób pamięta o Clashu! I z tego co przeczytałem niektórzy wraz z Griz'em na czele odbudowują grę - powstaje OpenClash jak feniks z popiołów. Nie pisałem nigdy nic w C#, ale umiem Jave, więc prawdopodobnie jestem w stanie w czymś pomóc. Mimo tego, że powstaje OpenClash ja także chciałbym kontynuować prace nad moim projektem, bo mam motywacje, zacięcie i wiele pomysłów (na łatwy i elastyczny system tworzenia nowych jednostek, map, modów..). Nie chciałbym robić konkurencji, myślę że obie wersje mogą powstawać obok siebie. Pozdrawiam
Moje prace nad reworkiem Clasha
Moderator: Boghute Ara
Moje prace nad reworkiem Clasha
Last edited by Venno on Wednesday 12 Feb 2020, 22:13, edited 3 times in total.
- Boghute Ara
- Administrator
Re: Moje prace nad reworkiem Clasha
Wow, a czy można zobaczyć jakąś próbkę tego co dotychczas udało Ci się stworzyć?Venno wrote:Od pewnego czasu zabieram się za napisanie Clasha - od zera w c++. Zacząłem już pracę nad projektem, wszystko idzie powoli, ale do przodu! (niestety studia zajmują mi dużo czasu...).
A nie lepiej byłoby połączyć siły? Jest już na tym forum kilku programistów-amatorów, więc poszłoby dużo szybciej, a jak każdy będzie "dłubał" coś tam swojego w odosobnieniu to czuję, że powstanie kilka rozkopanych projektów z których ostatecznie żaden nie zostanie dokończony.Venno wrote:I z tego co przeczytałem niektórzy wraz z Griz'em na czele odbudowują grę - powstaje OpenClash jak feniks z popiołów Nie pisałem nigdy nic w C#, ale umiem Jave (podobna), więc prawdopodobnie jestem w stanie w czymś pomóc. Mimo tego, że powstaje OpenClash ja także chciałbym kontynuować prace nad moim projektem, bo mam motywacje, zacięcie i wiele pomysłów (na łatwy i elastyczny system tworzenia nowych jednostek, map, modów..). Nie chciałbym robić konkurencji, myślę że obie wersje mogą powstawać obok siebie. Pozdrawiam
Biada Ci!!! Odkopałeś szczątki pradawnego władcy tych ziem (Boghute Ara, lub kogoś z jego rodziny). Czeka Cię teraz surowa kara, gdyż otwierając wieko jamy uwolniłeś klątwę.
Również zgłaszam się do pomocy przy pisaniu - od czasu, kiedy założyłem konto na forum nauczyłem się odrobinę pisać w Javie. Jeżeli mógłbym się do czegoś przydać, pomogę.
I jak wam idą prace?
Jest jakiś team ?
Jest jakiś team ?