1) Taran - świadomie wyprodukowałem go chyba tylko raz w życiu, robiąc testy jednostek, żeby zobaczyć co on w ogóle potrafi. Wniosek: po co mi specjalna machina do burzenia murów, skoro byle jednostka potrafi to samo, a w dodatku może jeszcze atakować inne jednostki czego Taran akurat nie może robić? Gdyby chociaż miał więcej PA i krótszy czas produkcji to może wtedy jego produkcja miałaby w ogóle jakikolwiek sens.
2) Czerw - podobnie jak wyżej, nigdy go nie produkuję, nie licząc przypadków w których przejąłem zamek po komputerze i poza licencją na Czerwia nie było tam nic innego (zauważyłem, że komputer ma jakąś dziwną słabość do tej jednostki).
3) Duch - jest słaby, bo ma parametry niewiele lepsze od jednostek na 1. poziomie, przez co niektóre z nich, np. Góral, Lekka jazda czy Rycerstwo, są w stanie zabić go w walce 1vs1. Każda inna jednostka na tym poziomie technologicznym jest od niego lepszym wyborem i nie zmieni tego nawet jego stosunkowo udany design i mroczny głos, no chyba, że zwiększono by nieco jego parametry bojowe.