Dobra ludzie, ostatnio postanowiłem trochę powęszyć w sprawie kodu źródłowego i uderzyłem bezpośrednio do osób stojących za powstaniem Clasha. Na pierwszy ogień poszedł założyciel firmy Leryx Longsoft, czyli Pan Jarosław Modrzejewski. Niestety, mail do niego który funkcjonował jeszcze ok. 10 lat temu (nb.
longsoft@longsoft.com.pl) jest już nieaktywny, gdyż dostałem zwrotkę o braku domeny pod którą wysłałem swoją wiadomość. Następnie skontaktowałem się z Panem Adamem Skorupą vel. Scorpikiem, znanym w środowisku graczy kompozytorem, który był reżyserem, scenarzystą i osobą odpowiedzialną za muzykę i udźwiękowienie w grze. Scorpik akurat odpisał - podziękował za miłe słowa, za pamięć o grze i chęć jej ulepszenia, aczkolwiek nie był w stanie mi pomóc i odpowiedzieć na żadne z nurtujących mnie pytań. Mimo wszystko fajnie z jego strony, że w ogóle się odezwał.
Wydaje mi się więc, że najlepiej byłoby skontaktować się w tej sprawie z Panem Wojciechem Jakóbczykiem, czyli głównym programistą Clash lub ewentualnie z którąś z osób z jego zespołu (nazwiska można znaleźć klikając na opcję "autorzy" w głównym menu gry). Można by również spróbować rozejrzeć się za prywatnym mailem do w/w Pana Jarosława Modrzejewskiego, bo Leryx Longsoft i jego późniejsze wcielenia, czyli Longsoft Multimedia i Longsoft Games to już zapewne dawno nieistniejące twory, których już zupełnie nikt nie obsługuje od strony obsługi klienta, pomocy technicznej, marketingu czy czegoś w tym rodzaju.