Clash na GOG.com

Dyskusje o rozgrywce w Clash

Moderator: Boghute Ara

Awatar użytkownika
Boghute Ara
Administrator
Posty: 214
Rejestracja: piątek 18 gru 2015, 21:02
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Clash na GOG.com

Post autor: Boghute Ara »

Na stronie GOG.com (dawniej Good Old Games) pojawił się do kupienia Clash w wersji bez DRM w cenie 9,99 zł:
https://www.gog.com/game/clash

Aktualnie trwa jednak promocja o nazwie Made in Poland, z ponad 120 okazjami cenowymi gier od polskich twórców, w wyniku której cena Clasha została obniżona o 5% i wynosi 9,49 zł. Promocja trwa tylko 12 listopada do godz. 15:00.
Biada Ci!!! Odkopałeś szczątki pradawnego władcy tych ziem (Boghute Ara, lub kogoś z jego rodziny). Czeka Cię teraz surowa kara, gdyż otwierając wieko jamy uwolniłeś klątwę. :twisted:

Awatar użytkownika
Korkez
Posty: 24
Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 09:56
Kontakt:

Re: Clash na GOG.com

Post autor: Korkez »

Jak ktoś kupił to mógłby się podzielić, czym się różni ta wersja od wersji z płyty?

Awatar użytkownika
sladem_wojownikow
Posty: 17
Rejestracja: wtorek 24 wrz 2019, 11:56
Lokalizacja: Słupsk

Re: Clash na GOG.com

Post autor: sladem_wojownikow »

Korkez pisze:
sobota 16 lis 2019, 16:10
Jak ktoś kupił to mógłby się podzielić, czym się różni ta wersja od wersji z płyty?
Niczym się nie różni oprócz języka - u mnie z jakiegoś powodu jest po angielsku. Ale gra instaluje się i uruchamia bez problemu na Win7/8. W folderze gry zaszyty DoxBox.

Wersja z Gog.com ma defaultowo ustawiony tryb okna a nie pełnoekranowy.
Uruchamiając z płyty albo obrazu CD .iso przez DOsBox da się ustawić tryb pełnoekranowy w pliku notatnika, a w wersji z Gog.com nie wiem jak to zrobić.

Jak ktoś wie jak zmienić język i ustawić pełen ekran, chętnie przyjmę instrukcję :mrgreen:

Awatar użytkownika
Korkez
Posty: 24
Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 09:56
Kontakt:

Re: Clash na GOG.com

Post autor: Korkez »

To już lepiej użyć tej instalki którą ktoś podrzucił na forum. Wystarczy zainstalować i nic nie trzeba grzebać w dosbox. Ja już z płyty nie instaluję bo szkoda mi jej zarysować. Jeszcze przestanie działać i stracę najcenniejszą rzecz jaką mam.

Konin3D
Posty: 52
Rejestracja: sobota 24 cze 2017, 18:34
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Re: Clash na GOG.com

Post autor: Konin3D »

Korkez pisze:
środa 20 lis 2019, 20:36
Ja już z płyty nie instaluję bo szkoda mi jej zarysować. Jeszcze przestanie działać i stracę najcenniejszą rzecz jaką mam.
Od kiedy zrobię kopię mojej siostrze, to odpalam Clasha z obrazu płyty, bo niestety odczyt z płyty jest nieco dłuższy i te parę sekund zabiera za każdym razem. I przy okazji płyta się nie zużywa i nie ma ryzyka, że zostanie uszkodzona podczas wkładania lub wyjmowania z napędu.

NycU
Posty: 56
Rejestracja: wtorek 20 gru 2016, 09:09
Lokalizacja: Koszalin/Southampton

Re: Clash na GOG.com

Post autor: NycU »

Korkez pisze:
środa 20 lis 2019, 20:36
Jeszcze przestanie działać i stracę najcenniejszą rzecz jaką mam.
I dobrze robisz, ja pierw odpalałem zawsze z płyty i mi pękła w odtwarzaczu

Awatar użytkownika
sladem_wojownikow
Posty: 17
Rejestracja: wtorek 24 wrz 2019, 11:56
Lokalizacja: Słupsk

Re: Clash na GOG.com

Post autor: sladem_wojownikow »

Korkez pisze:
środa 20 lis 2019, 20:36
To już lepiej użyć tej instalki którą ktoś podrzucił na forum. Wystarczy zainstalować i nic nie trzeba grzebać w dosbox. Ja już z płyty nie instaluję bo szkoda mi jej zarysować. Jeszcze przestanie działać i stracę najcenniejszą rzecz jaką mam.
No właśnie próby instalacji z tamtej instalki wrzuconej na forum kończą się fiaskiem. Zawiesza mi się. O.

Feanor
Posty: 5
Rejestracja: sobota 16 lip 2016, 22:23

Re: Clash na GOG.com

Post autor: Feanor »

Taki hint, na który wpadłem KILKANAŚCIE LAT TEMU (jeszcze w podbazie albo gimbazie) i dotyczy wersji płytowej:

Po skopiowaniu folderu Clash z płyty na dysk i podmianie (uzupełnieniu) plików gra NIE WYMAGA płyty w napędzie. Oczywiście przed skopiowaniem plików trzeba grę legitnie zainstalować- bez tego sposób nie zadziała. Przez lata z tego myku korzystałem ;)

ODPOWIEDZ