Nie powiem rozbawił mnie ten post
IMO Ł dobry jako szybkoprodukująca się jednostka do obrony zamku na tierze 1. Inne zastosowania to problem.
Uważam, że ciekawie namieszać by mogło jakby dostał:
-1 ataku na odległość
+1 zasięgu.
Osłabianie wroga w clash jest kluczowe. Jakby łucznik taki był to konkurencja leśnika by przestała istnieć, szybka budowa warsztatu byłaby realnym kierunkiem.
>Inne zastosowania to problem - chętnie bym Ci zrobił nalot łucznikami abys się przekonał, że się bardzo mylisz
Mar pisze: ↑piątek 21 sty 2022, 15:21 Miałby wyraźnie mniejsze dmg niż teraz (baza niska więc 1 pkt mniej bardzo obniża względem obecnego dmg). Jest to jedna z droższych jednostek (5 na turę). Obecnie kupowanie tego jest dyskusyjne (grałeś z żywym graczem to wiesz).
Edit: nie pamiętałem, że ma aż 6 więc miałby 5 ciekawe jaka różnica w dmg jest między 4 i 5. Chodzi oto, żeby miał słabszy strzał ale dalej. To byłoby ciekawsze. Bo teraz Ł względem L w wątpliwy sposób wygrywa tylko czasem produkcji a tak to byłby zróżnicowany.
Edit2: w sumie to wypowiedziałem się w złym wątku - mając na myśli goracą dyskusję. Miałem mało czasu i tak wyszło :v
A może zasięg maga i jedna tura produkcji? Mam wrażenie, że niektóre osoby w ogóle nie grają w tę grę, dlaczego chcesz ulepszać jednostkę która jest najbardzej opłacalna na pierwszym poziomie technologicznym? Przy twojej zmianie ja już bym nie produkował nic innego niż łuczników przez całą rozgrywkę, 5 złota na turę to nie jest dużo, ściągnę 2 razy podatek po 80 i już mam pieniędzy na 30 tur produkcji łucznika, opłata za produkcję jednostek jest problematyczna jedynie w twierdzy
Łucznik wygrywa z leśnikem właśnie przez czas produkcji, ruch taki sam, obrona taka sama, dystans strzelecki taki sam, leśnik strzela odrobinę mocniej ale łucznik nadrabia te obrażania przewagą liczebną, to samo jest z walką wręcz, leśnik niby przyfasoli mocniej, ale teoretycznie łucznicy mogą Cię otoczyć większą ilością i dzięki temu zyskują obrażenia, może nie zawsze to wyjdzie na to samo ale atak wręcz jest najmniej istotną cechą u obu jednostek, do tego jest więcej ciał do ubicia, oczywiście zakładam scenariusz że w tym samym czasie stawiamy obie jednostki, aby nikt się nie czepiał że może być ich przecież po równo, zaczynam trochę żałować, że się wypowidziałem o łuczniku, do nikogo nie trafiają argumenty, im bardziej się staram to wytłumaczyć tym więcej osob chce go ulepszyć (oczywiście mówię tutaj o drugiej łatce do gry Boghute Ara, w pierwotnej wersji leśnik byłbardziej opłacalny bezdyskusyjnie)